Verlaat verdriet

Bijeenkomst ‘voorwaarts terug!’

-Informatiebijeenkomst gestolde rouw zaterdag 10 juni 2023

Ben jij tussen de 30 en de 60 jaar?

Heb jij als jong kind je ouder verloren?

Heb jij het gevoel dat je veel moeite moet doen om je hoofd boven water te houden en snel in de overlevingsstand schiet. Zou jij willen onderzoeken wat de gevolgen zijn van het verlies van je ouder?

Soms brengt het verlies zoveel teweeg dat het je overspoelt. Je spreekt dan van een verliestrauma. Je splitst af van je gevoel en je hebt ogenschijnlijk geen reactie op het grote verlies dat je is overkomen.
Om je hoofd boven water te houden schiet je in de overlevingsstand. Dat deel van jou dat zo’n pijn en verdriet heeft wordt achter slot en grendel gezet. Het is daardoor ook net alsof een deel van jou niet meer meedoet. Je kijkt er niet meer naar om. Je hebt allerlei manieren ontwikkeld om door te leven.

Die overlevingsstand kun je heel lang volhouden maar dit vraagt heel veel van je energie. En dan ineens lukt het niet meer. Je kunt niet meer verder. Je kampt met allerlei klachten, soms ook lichamelijk. Als er een oorzaak te vinden is dan snap je eigenlijk niet dat je daardoor zo bent vastgelopen. Je reactie lijkt veel te heftig en niet in verhouding te staan met de situatie. Soms is er geen directe aanleiding te vinden en dit maakt je nog machtelozer.
Dit wordt ook wel gestolde rouw genoemd. Het onafgemaakte rouwproces vraagt alsnog om afgerond te worden. Het is tijd. Alleen door hier mee aan de slag te gaan kun je ervoor zorgen dat je weer in staat bent om het leven te volle te kunnen leven.

Op zaterdag 10 juni 2023 is er een informatiebijeenkomst voor mensen die kampen met gestolde rouw n.a.v. jong ouderverlies. Tijdens deze bijeenkomst zal ik meer vertellen wat gestolde rouw is en welke gevolgen deze mogelijk hebben gehad voor jou! Hoe je alsnog kunt helen. De bijeenkomst start om 10.30 uur en eindigt 17.00 uur.

Kosten: €75,00 per persoon inclusief thee/koffie en lunch

Heb je interesse en wil je graag deelnemen aan deze informatiebijeenkomst?  Stuur een mailtje of bel naar onderstaand nummer.

Verdere info wordt middels inschrijving verder bekend gemaakt.

Welkom!

Warme groet

Roza Boer

info@deschatkistverlies.nl

0618435459